Hugo - Madelieven

Welkom bij Hugo - Madelieven. 

Hieronder vindt u de activiteiten van onze groep. Naast een kleine toelichting van de activiteit kunnen er foto's bij geplaatst worden om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

26 nov 2019 - Stoomtrein

Verzamelen, verven en plakken en DAN....

Uitproberen of we wel de juiste wielen e.d. hebben om de stoomtrein ook daadwerkelijk in beweging te krijgen. Zou het gelukt zijn?

Kijk op het blog van Schoudercom!


20 nov 2019 - Stroomkring
Vandaag en gisteren zijn de kinderen met heel veel plezier bezig geweest met stroom n.a.v. een brief...

 

 

Piet vond het te donker op het dak en vroeg zich af of wij hem konden helpen om iets te omtwerpen om hem bij te lichten..;-) Uiteindelijk hebben de kinderen heel hard, met goed resultaat, gewerkt aan drie prototypes:

Een zak met een lichtje erin...

Een bril met een heus lampje eraan...

Een lampje aan een riem... 

En ZO heeft Piet wel z'n handen vrij want anders gebeuren er...ongelukken!

 

 


20 nov 2019 - SintKastelen
Ridder Florian, de Bibberkampioen, kwam bij de Madelieven voorbij en toen bleek het kastelen-thema geboren. Nu wil het geval dat Sint ook weer in ons land is en soms s'nachts een veilige haven zoekt...Hij mag ALTIJD bij ons logeren. Er staat ook een stoel voor hem klaar.  De Madelieven vreesden wel dat als Rommelpiet zou komen het kasteel misschien om zou vallen want DEZE piet doet echt hele rare dingen wisten ze zich nog te herinneren. Daarom MOEST er een brief geschreven worden en deze hangt nu overduidelijk met twee

gele pijlen op het kasteel!

Welke letter er aan de letterhoepel moest komen was geen vraag. Natuurlijk de....


29 sep 2019 - Kinderboekenmuseum
Vrijdag j.l gingen wij naar Den Haag om een tentoonstelling van Kikker bij te wonen. Het was geweldig. De spanning van tevoren...ter plekke...en de verhalen naderhand:onvergetelijk!

Dank aan alle ouders die bereid zijn geweest om mee te gaan.

In de groep hebben we heel veel met kikker gedaan. We zouden er zo nog wel een week aan vast kunnen plakken maarrrr...De kinderboekenweek staat voor de deur en DAT is ook te leuk!

De komende paar dagen zullen alle foto's te zien zijn op het digibord in de groep. Kom kijken!


12 sep 2019 - Informatie-avond
Beste (nieuwe) ouders/verzorgers van de Madelieven...

Woensdag a.s. is al de informatie-avond waar we weer veel te vertellen hebben! Komt allen!! 

Dat mag je niet missen, daar moet je in ieder geval 1 keer in de kleuterperiode bij zijn geweest.

WAt een verrassing! Op donderdagochtend stond er 'zomaar' een heuse appeltaart, genoeg voor 20 kinderen inclusief 4 juffen, op tafel...Vorige week was de boom op het plein al leeggeplukt. Vervolgens is de taart VOLGENS RECEPT! gemaakt met medewerking van de kinderen en afgebakken bij Jenny thuis (waarvoor Dank!)

Geweldig toch?! De bordjes waren nadien bijna net zo schoon als van tevoren dus ze konden mooi ZO de kast weer in, ha, ha.

's Middags gingen we meten welke kinderen bij de appels in de boom van Bert en Ernie konden...EN.."Op je paspoort staat ook je adres toch Maroesja?" werd er gezegd. Gelijk even nagelopen of we allemaal nog wel weten waar we wonen...;-)

 


06 sep 2019 - Thema Kikker
WAT een leuk thema hebben we dinsdag j.l met Malika gekozen...De thematafel staat inmiddels vol met boeken van Max Velthuis. Ook de letterhoepel is gevuld met natuurlijk spulletjes met de letter..K...Wie thuis nog iets heeft voor aan de hoepel? neem het mee!

Ook hebben we inmiddels de eerste keer gym met Koen achter de rug. We vonden het geweldig! We mogen als we zin en tijd hebben de spelletjes op maandag nog een keer gebruiken. Welke kleuter kan dan , net zo goed als Koen, vertellen wat de bedoeling is?


29 aug 2019 - Klaar voor de start?
Dag lieve Madelieven, ouders en verzorgers.

 

Hopelijk hebben jullie ook zo genoten van de zomerperiode.

De leerkrachten zijn inmiddels al wel weer wat dagen bezig om alles op school weer in goede banen te leiden. Wij hebben er weer zin in om te beginnen. Jullie vast ook!

We gaan er een mooi jaar van maken.

Er ligt weer een nieuwe agenda klaar voor op- en aanmerkingen mbt tandarts/huisarts/logopedie-bezoek, veranderingen in het ophalen uit school e.d. Voor belangrijke dingen is mailen of ons even kort aanspreken natuurlijk ook altijd mogelijk.

Op de vrijdag hebben we het laatste half uurtje gym van Koen en kunnen de kinderen opgehaald worden in de groep zodat Maroesja gelijk wat helpende handen heeft bij het omkleden...

Tot maandag allemaal, Malika en Maroesja.

 


08 nov 2018 - Pyjamafeestje bij de Madelieven
Preview foto Thema slapen en dromen

 

Voor het thema slapen wilden de kinderen graag op school slapen! dat hebben we gedaan in de vorm van een pyjamafeestje. Iedereen mocht in zijn pyjama naar school komen en nam  zijn knuffel, kussen en slaapzak mee. 

Wat hoort er allemaal bij?  tanden poetsen, wassen, een verhaaltje, een knuffel van de juf en een liedje. Al snel was het een dolle boel in de speelzaal en werd er in het donker geklommen in het klimrek en gespeeld met de knuffels en de kussens. 

Toen iedereen "wakker" was geworden, hebben we in de klas genoten van de traktaties en wat limonade. Daarna buiten spelen in je pyjama en na afloop een filmpje kijken in de klas. 

Het was een gezellig feestje!