Margriet - Beuken

Welkom bij Margriet - Beuken. 

Hieronder vindt u de activiteiten van onze groep. Naast een kleine toelichting van de activiteit kunnen er foto's bij geplaatst worden om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

06 feb 2020 - Blijdorp
Donderdag hebben de Beuken een bezoek gebracht aan het mooie dierenpark Blijdorp. We zijn met zeven auto's naar Blijdorp gegaan, waarna we in groepjes uit elkaar gingen om de dieren te bekijken. En wat hebben we mooie dieren gezien! Tijgers, leeuwen, haaien, struisvogels, hagedissen, krokodillen, bijzondere vissen en nog veel meer! We hebben veel nieuwe dingen geleerd over de dieren. Natuurlijk hebben de kinderen ook in de binnenspeeltuin gespeeld en een heerlijk ijsje gegeten. Als klap op de vuurpijl was het ook nog eens prachtig weer. Het zonnetje scheen speciaal voor ons, zeiden een aantal kinderen. Nu heerlijk uitrusten thuis, want het was een vermoeiende, maar wel erg leuke dag! De foto's geven een mooie impressie.

 

Dit uitje is mede mogelijk gemaakt door het geld van de ouderbijdrage! Daarnaast alle ouders bedankt voor de hulp en kleine bijdrage bij dit uitje! Het was een dag die we niet snel meer gaan vergeten. 


08 dec 2019 - Sinterklaasfeest 2019
Op donderdag 5 december was het eindelijk zover: Het Sinterklaasfeest! De dag begon rustig in de kring, waarna we de Sint en zijn pieten onthaalden op het schoolplein met veel liedjes. Sommige kinderen vonden het héél spannend, andere kinderen renden meteen naar de Sint toe.

 

Vervolgens gingen we met zijn allen naar het speellokaal. Iedere klas deed een optreden voor de Sint. Een groepje Beuken had een toneelstukje voorbereid: drie kinderen zetten hun schoen en zongen een mooi Sinterklaasliedje bij de open haard. Vervolgens gingen ze slapen en kwamen de Sint, zijn pieten en Ozosnel langs om cadeautjes in de schoenen te doen. De volgende dag openden de kinderen het cadeautje. Ze deden het onwijs goed! Ook hebben de Beuken een mooi kunstwerk gemaakt voor de Sint die ze aan hem overhandigd hebben.

 

Na het speellokaal zijn alle kinderen 15 minuutjes buiten gaan spelen, even de energie kwijt. Toen de spanning eraf was, konden de kinderen door de school meerdere activiteiten gaan doen, zoals klimmen en klauteren in het speellokaal, schminken en bootjes vouwen bij de Beuken, een film kijken en een puzzel maken bij de Hazelaars en pannenkoeken eten en kruidnoten bakken bij de Linden. De Beuken mochten in twee groepen tussen de activiteiten door bij de Sint op audiëntie. Daar hebben we liedjes gezongen, kunstjes gedaan en vragen gesteld aan de Sint en zijn pieten.

 

Om half 12 gingen alle kinderen weer terug naar de eigen klas, waar ze de groepscadeaus kregen. De Sint heeft goed gekeken naar ons verlanglijstje, want we hebben precies gekregen wat daarop stond! Een nieuwe troostknuffel, glitterstrijkkralen én stukken van wegen die we aan elkaar kunnen maken. 

 

Het was een onvergetelijk feest. De foto's zeggen genoeg. Aan alle hulpouders en de activiteitencommissie, onderwijs bedankt! Zonder jullie zou dit prachtige feest niet georganiseerd kunnen worden. 


04 dec 2019 - Kruidnoten bakken
Op woensdag 4 december hebben de Beuken in vier groepjes kruidnoten gebakken. De kinderen moesten het recept 'lezen', de ingrediënten wegen, alles bij elkaar gooien en vervolgens lekker kneden. Tot slot balletjes draaien, en de oven in! Het duurde best een tijdje voor alle kruidnootjes klaar waren, want het waren er nogal wat! Toen de kruidnootjes waren afgekoeld hebben alle kinderen een puntzakje gevouwen, de kruidnootjes verdeeld en in het puntzakje gedaan. Maar we moesten ze natuurlijk wel eerst even proeven voordat de kruidnootjes in het zakje gingen... ;) Ze waren heerlijk! Zonder de 4 ouders was het niet gelukt, bedankt voor de hulp!

28 nov 2019 - Oh oh die rommelpieten....
Woensdagmiddag hebben de Beuken hun schoen gezet en prachtige liedjes gezongen. Vol spanning kwamen de kinderen de volgende ochtend op school om hun cadeautje te bewonderen. Maar ze hadden niet alleen een cadeautje gekregen van de pieten... De pieten hadden héél veel rommel achtergelaten! En een brief, waaruit bleek waarom ze zo'n rommel hadden gemaakt... :

 

Lieve Beuken,

 

Wij kwamen jullie cadeautjes brengen, maar het is een beetje misgegaan...

Er zijn zoveel leuke spullen in jullie klas, dat we overal mee wilden spelen!

We kunnen alleen niet zo goed opruimen...
Maar jullie wel, toch?

Dat komt goed uit!

Dan kunnen jullie onze rommel opruimen :)

Veel plezier met de cadeautjes.

 

De rommelpieten

 

__________________________________________________

 

Gelukkig kunnen de Beuken goed opruimen, dus het hele lokaal was snel weer helemaal opgeruimd. Als beloning hebben we nog een handje kruidnoten gegeten (die niet van de grond kwamen...). De Sint en rommelpieten hebben ons verlanglijstje meegenomen, dus nu maar wachten tot 5 december. 

 


18 okt 2019 - Verkeersspeurtocht
Op vrijdag 18 oktober 2019 zijn de Beuken in groepjes de wijk ingegaan om een verkeersspeurtocht te doen. Ieder groepje kreeg een papier mee waarop verschillende voertuigen, verkeersborden en wegmarkeringen stonden. Als ze deze hadden gevonden, zetten ze er een kruisje bij. De beuken hebben auto's, fietsen, motoren, trams, bussen, bushaltes, tramrails, zebrapaden, verboden in te rijden borden, voetgangersoversteekplaats borden en nog veel meer gezien. Eén groepje heeft zelf een trein zien rijden en één groepje heeft de trein gehoord. De kinderen hebben daarnaast geoefend met veilig deelnemen aan het verkeer. Zonder ouders hadden we dit uitstapje niet kunnen realiseren, bedankt! 

09 sep 2019 - Appelflappen bakken
De eerste dag van het schooljaar hadden de Beuken de appelboom op het schoolplein al ontdekt. Er hingen allemaal groene appels aan. Een aantal beuken hebben ze geproefd om te kijken of ze al lekker waren, en dat waren ze! Er werd gekozen om appelflappen te gaan maken. Maar wat hebben we daar allemaal voor nodig? Skye heeft een boodschappenlijstje gemaakt, en in de middag zijn drie kinderen met de juf naar de Coop geweest om de ingrediënten te kopen van geld uit de klassekas. Donderdagochtend hebben drie kinderen de appels in stukjes gesneden (ja, met échte messen!). Daarna zijn er rozijntjes, suiker en kaneel bijgegaan. De kaneel rook héél lekker, de beuken konden niet stoppen met ruiken. Alle beuken hebben hun eigen appelflapje gemaakt. Ze waren heerlijk! 

14 jul 2019 - Oudste kleuterfeest
Vrijdag 12 juli was een feestdag voor de Beuken: De dag van het oudste kleuterfeest. De ochtend begon met prachtige cadeaus: een mooie bos bloemen met kaartjes van de kinderen, het spel 'Wie is het?' met foto's van de oudste kleuters en een prachtige stoeptegel met knikkerpotje waar een foto van de oudste kleuters op staat voor op het schoolplein. Een zakje met knikkers mocht natuurlijk niet ontbreken. Om half 10 zijn we naar het Olofspark gelopen. Hier stond een grote tent met allemaal lekkers en een heleboel oud Hollandse spellen zoals koek happen, snoep happen, touwtrekken, ballen gooien, sjoelen, schminken en nog veel meer. Als een kind een spelletje had gedaan, kreeg hij/zij een stempel op hun eigen blad. Helaas begon het aan het eind van de ochtend te regenen, maar dit maakte voor de kinderen weinig uit. We doken met zijn allen onder de tent en hebben naar een verhaal geluisterd terwijl iedereen het lekkere ijsje op at. 

 

Het was een fantastische dag, de Beuken hebben onwijs genoten. Ouders: bedankt voor al het werk, de voorbereiding, hulp tijdens het feest en het opruimen! Het was geweldig. 


19 jun 2019 - Zomerfeest Margriet
Woensdag 19 juni vond het zomerfeest plaats op de Freinetschool. Helaas begon de dag erg nat, waardoor de optocht om de school niet door kon gaan. Dit hebben we later op de dag gelukkig in kunnen halen toen de zon begon te schijnen. Tijdens het zomerfeest konden de kinderen met hun paspoort China, Noorwegen, Griekenland en Nederland bezoeken. In ieder land werden activiteiten gedaan die bij het land passen, bijvoorbeeld koek happen in Nederland, de bloemenkransen maken in Noorwegen, servies kapot gooien in Griekenland en Chinese tekens schilderen in China. In iedere klas was ook lekkers te eten en drinken. De dag werd afgesloten met een heerlijk ijsje. Het zomerfeest was een groot succes, zonder ouderhulp was dit niet gelukt. Bedankt!

25 mei 2019 - Picknicken
Voor het eerst dit schooljaar hebben wij heerlijk gepicknickt op het schoolplein! Genieten van het fijne zonnetje :)

21 mei 2019 - Pannenkoeken bakken
Op dinsdag 21 mei hebben de Beuken als afsluiting van het thema 'eten en drinken' zelf pannenkoeken gebakken. Marcel, een echte chefkok, kwam ons eerst vertellen over zijn baan. Wat doet een chefkok precies? Daarna hebben alle kinderen zelf een pannenkoek gebakken. Sommige kinderen wilden zelfs als échte kok in een koksbuisje hun pannenkoek bakken. En het leukste was dat de Beuken de pannenkoeken de lucht in mochten gooien! Daarna hebben we de pannenkoeken opgegeten met poedersuiker of stroop (of allebei tegelijk!). Het was een hele leuke en erg lekkere ochtend. Marcel en Linda, bedankt! 

17 mei 2019 - Uitje naar de Albert Heijn
Vrijdagochtend zijn de Beuken met zijn allen naar de Albert heijn gegaan. Dinsdag komt een kok bij ons pannenkoeken bakken, dus daar hebben we ingrediënten voor nodig. 5 kinderen hadden helemaal zelf een boodschappenlijstje geschreven. De beuken zijn onder begeleiding van vijf ouders in groepjes naar binnen gegaan en hebben alle afdelingen bekeken, de boodschappen gezocht, het verschil bekeken tussen bepaalde producten, zelf afgerekend bij de kassa en de tassen ingepakt. In de klas hebben we gekeken naar alle ingrediënten en of we alles hebben gekocht wat de kok nodig heeft. Alles was er en het uitje was geslaagd! Extra dank aan de ouders die mee zijn gegaan. 

19 apr 2019 - Pasen 2019
De week van 15 tot en met 18 april stond bij de Beuken in het teken van de gezellige Pasen in combinatie met ons thema 'Eten en drinken'. De Beuken hebben erg mooie versieringen gemaakt voor tijdens het paasontbijt: marmeren eieren gemaakt met scheerschuim, eitjes geverfd, een boodschappenlijst gemaakt voor het paasontbijt én de Beuken hebben allemaal een eigen placemat gemaakt. Natuurlijk zijn de paastakken ook mooi versierd door vier kanjers. Met behulp van een aantal ouders hebben we op woensdagmiddag de tafel erg gezellig gedekt voor het paasontbijt donderdagochtend.

 

Donderdag begonnen we buiten in de zon met het dansen samen met de paashaas en de paaskip. Daarna hebben we in de klas héérlijk gesmuld van alle lekkere dingen. Als klap op de vuurpijl had de paashaas ook nog chocolade eieren verstopt in onze klas, dus de Beuken hebben heel hard gezocht. Uiteindelijk zijn er 30 (!) paaseieren gevonden. Deze hebben de Beuken eerlijk verdeeld over alle kinderen. Voordat we aan het werk gingen hebben de Beuken hun prachtige pyjama's laten zien op de catwalk van onze modeshow. 

 

Het was een hele fijne dag, met dank aan de ouders die hebben geholpen en de activiteitencommissie! Nu een erg fijne Pasen en genieten van een welverdiende vakantie. 


12 apr 2019 - Koningsspelen 2019
Op 12 april waren alle klassen van de Freinetschool Delft om 09:00 uur te vinden op het voetbalveld, want het was eindelijk de dag van de KONINGSSPELEN! De kinderen keken er al dagen naar uit, en eindelijk was het zover!

 

We begonnen de dag met het gezamenlijk dansen van de Pasapas. Wat konden de Beuken dat goed zeg! Daarna zijn de groepjes gevormd en zijn de kinderen begonnen met het spelen van leuke spellen. De kinderen hebben zo hard gesport, dat ze aan het eind van de ochtend een lekker ijsje verdiend hadden. Het was een erg leuke, sportieve ochtend! Aan alle hulpouders: Onwijs bedankt! 


10 apr 2019 - 'De Monstertuin'
Vanuit Kunstklik (DOK) hebben we in de klas gewerkt over het boek 'De monstertuin'. De eerste les hebben we heel gezellig bij elkaar op de kussens op de grond de eerste drie bladzijdes van het boek bekeken. Een jongetje kreeg voor één dag de sleutel van een dierentuin, maar niet zomaar een dierentuin. Na een gesprek te hebben gehad met erg leuke vragen en antwoorden over monsters, zijn een aantal kinderen aan de slag gegaan met het maken van een eigen monster. Wat was dat een leuke opdracht! De Beuken konden al hun fantasie erin kwijt.

 

Diezelfde middag hebben we de volgende twee bladzijden van het boek bekeken. De 'oude' baas van de dierentuin ging op vakantie, en het jongetje ging de deur van de dierentuin open doen... En daar stopte het verhaal voor nu. Dat was toch wel een erg spannende 'cliffhanger'... We gingen nu bij onze geknutselde monsters een elfje schrijven. Eerst hebben we dit in de grote kring geoefend met een voorbeeld monster en twee geknutselde monsters. De Beuken waren zó enthousiast, dat nog meer kinderen een elfje wilden schrijven die bij hun monster paste. Dit hebben we in de kleine kring gedaan.


Woensdag 10 april kwam een mevrouw van Kunstklik ons de laatste les geven. Dit was een dansles. De Beuken hebben geleerd om bewegingen te maken bij verschillende soorten muziekjes en hoe monsters zich allemaal voort kunnen bewegen. Aan het eind van de les heeft de mevrouw ons de rest van het boek voorgelezen. Nu wisten de Beuken na een aantal lange dagen wachten eindelijk hoe het verhaal afliep!


30 mrt 2019 - Judoles 29-03
Vrijdag 29 maart hebben de Beuken als afsluiting van het thema Sport een judoles gehad van Judoschool 'Budo Gouweleeuw' in het speellokaal op de Margriet. De Beuken hebben kennisgemaakt met opwarmingstechnieken, koprollen, de judorol, een houdgreep en pootje haken. Bij de Beuken zitten al drie kanjers op Judo die veel technieken voor konden doen met de meesters. Het was erg vermoeiend, maar wel ontzettend leuk! Wat hebben ze veel geleerd. Op de foto's is het plezier goed te zien. De Beuken willen meester Aad en meester Maurice heel erg bedanken voor de leuke les!

26 mrt 2019 - Kunstklik gastles: Caleidoscoop
Op 26 maart kregen wij een gastles vanuit Kunstklik. De les ging over een caleidoscoop. We hebben eerst gepraat over welke vormen we al kennen en of we deze ook konden herkennen in de klas. Daarna zijn we aan de slag gegaan met een vel papier, linealen, scharen, stiften en vormen om een heel mooi kunstwerk te maken met allerlei vormen. We kregen ook nog allemaal vormen die we op konden plakken op ons kunstwerk. Tussendoor mochten we een speciale bril op waardoor we onze tekening meerdere keren konden zien, dit was heel indrukwekkend en verwonderend! Als het kunstwerk helemaal af was, mochten we dit in een driehoek van spiegels zetten, de caleidoscoop. Dit was pas écht verwonderend, want we konden onze kunstwerken oneindig keren zien! Aan het eind van de les hebben we nog even gekeken naar elkaars kunstwerken. Het was een erg leuke, verwonderende en leerzame les!

05 mrt 2019 - Sportverhaal
Een prachtig verhaal over 'De hardloopwedstrijd' door Nina. 

Hardlopen

 

Een meisje ging met haar moeder naar de hardloopwedstrijd.

Ze was best zenuwachtig.

Ze pakte haar spullen in en ging naar de hardloopwedstrijd.

Bij de hardloopwedstrijd stonden alle kinderen al in de rij.

''Oeps, een beetje te laat'', dacht ze, maar ze ging snel in de rij staan.

''Allemaal naast elkaar staan, klaar? Af!'', en de juf blies op haar fluitje.

Na een uur was de wedstrijd afgelopen.

Een ander meisje had gewonnen.

Het ene meisje moest huilen.

De juf kwam aangelopen en zei: ''Je bent tweede geworden''.

Het meisje keek om zich heen en dacht: ''Ben ik echt tweede geworden?''.

Maar toen verscheen er een glimlach op haar gezicht en de juf gaf haar een zilveren medaille.

Het meisje met de gouden medaille kwam aangelopen en gaf haar een handje en zei:

''Goed gespeeld''.

Toen werden alle hardlopers opgehaald door hun moeders en vaders.

Thuis ging het meisje avondeten.

Daarna deed het meisje haar pyjama aan en ging naar bed.

Toen moeder bij het meisje zat, zei ze: ''Ga maar lekker slapen. Morgen moet je weer hardlopen''.

Het meisje keek een beetje bezorgd, want ze dacht: ''Straks win ik weer niet''.

Maar dat maakte in haar hoofd niks meer uit. 

 


20 feb 2019 - Circusles
Dinsdag 19 februari hebben de Beuken een circusles gehad van Circus Kabel. De kinderen hebben geoefend met jongleren met doeken, jongleren met ballen, trucjes met de Chinese bordjes en met de dansende stokken. Het paste toevallig ook een beetje in ons nieuwe thema: Sport! Wat vonden ze het leuk en wat hebben ze veel geleerd! 

16 feb 2019 - Techniektoernooi bij de Beuken
Vrijdag 8 februari en donderdag 14 februari zijn we bij de Beuken aan de slag gegaan met het techniektoernooi onder begeleiding van 4 ouders met het bouwen van stevige huizen voor de drie biggetjes die de wolf niet om kan blazen. Donderdag werd gestart met het verhaal van de drie biggetjes waar de kinderen ademloos naar luisterden. Vervolgens volgde een gesprek: welk huisje is steviger en hoe kan dat? Wat voor materiaal heb je nodig om een stevig huisje te kunnen bouwen? Een aantal kinderen ging experimenteren met verschillend materiaal en een combinatie hiervan. Twee ouders hebben de kinderen hiermee geholpen. Veel werkte goed, maar sommige dingen gingen ook mis. Hier leerden we weer van. De kinderen mochten na afloop vertellen over hun huisje. De donderdag erna gingen we verder met bouwen onder begeleiding van twee nieuwe ouders nadat we teruggeblikt hadden op de vorige keer. Er zijn prachtige, stevige resultaten uit gekomen die zelfs door de papa's en mama's niet omver geblazen konden worden. Het was héél leuk en leerzaam! 

27 dec 2018 - Kerstdiner Beuken 2018
De Beuken hebben een ontzettend leuke avond gehad op 19 december. Eerst liedjes zingen op het schoolplein die we heel hard hadden geoefend in de klas, daarna heerlijk eten in de klas geserveerd door onze 3 obers met een kerstfilm (die wel een beetje spannend was) en tot slot een prachtige musical. Wat hebben we heerlijk gegeten en gelachen!

18 dec 2018 - Kerst bij de Beuken
Het thema Kerst is héél erg aanwezig in de klas. We hebben prachtige waxinelichtjeshouders gemaakt, sterren gevouwen en versierd, kerstkaarten gemaakt, kaarsen op volgorde gelegd van klein naar groot en van dun naar dik, mooie kerstfiguren gemaakt van Kapla, de kerstboom versierd met patronenslingers en nog véél meer leuke dingen. Wat een fijn en gezellig thema!

30 nov 2018 - Schoen zetten, rommelpieten en kruidnoten bakken
Op 30 november kwamen de kinderen op school en was er een en al verbazing. De juf was niet in de klas, de deur was geblokkeerd en de klas was helemaal donker. We verzamelden in het speellokaal en gingen om 08:30 uur met zijn allen de klas in. En het was weer zo ver... de rommelpieten hadden een enorme rommel gemaakt. 2 slimme jongens vonden een brief waarin stond dat de rommelpiet cadeautjes kwam brengen, maar alles zo leuk vond om mee te spelen en het niet had opgeruimd... Omdat hij bang was dat huispiet erachter zou komen hebben de kinderen héél snel alles weer opgeruimd. De cadeautjes in de schoenen waren als eerst gevonden: leuke stuiterballen met een lichtje erin. Na het opruimen zijn we met behulp van drie ouders en Marije, onze onderwijsassistente, kruidnootjes gaan bakken in vier groepjes. We moesten het recept lezen, de ingrediënten wegen, alles door elkaar kneden en balletjes maken. Dit laatste was nog wel lastig... Maar het is helemaal gelukt! We hebben mooie puntzakken gevouwen waar de kruidnootjes in verdeeld werden nadat ze in de oven waren geweest zodat iedereen even veel had. En wat waren ze lekker! 

14 nov 2018 - Herfstwandeling Wilhelminapark
Op 14 november zijn de Beuken naar het Wilhelminapark geweest voor een herfstwandeling. Met dank aan zes enthousiaste ouders konden de kinderen in groepjes van 3-4 kinderen gaan wandelen door het park. Ieder groepje kreeg een tas mee met zoekkaarten, vergrootglazen, loeppotjes, tekenpapier, potloden, touw en een schaar. Hier mochten ze zelf mee gaan onderzoeken. Er is fanatiek gezocht naar bladeren en nootjes. Helaas waren de meeste nootjes al weg. Daarnaast hebben veel kinderen van alles nagetekend en zelf hengels gemaakt om te gaan vissen. Eén groepje heeft zelfs een (giftige) paddenstoel gevonden en gekeken hoe het er van onderen uitzag. Een heel leerzaam en leuk uitstapje! 

13 nov 2018 - Crea herfst: spin in spinnenweb
Op 13 november zijn de oudste kleuters aan de slag gegaan met een opdracht: vouw en spin van 2x 16 vierkantjes en borduur een spinnenweb waar de spin in kan kruipen. Als resultaat zijn 10 prachtige spinnenwebben met spinnen gecreëerd! De kunstwerken zijn te bewonderen in de klas. 

05 nov 2018 - Thema griezelen
De afgelopen weken hebben de Beuken gewerkt aan het thema 'Griezelen'. Als afsluiting van dit leuke thema hebben we een modeshow gehouden tijdens Halloween (woensdag 31 oktober) om de prachtige verkleedkleren van de Beuken te showen. 

Fotoalbum:

Griezelen Griezelen Griezelen Griezelen Griezelen

04 nov 2018 - Welkom!
Preview foto Welkom op de pagina van de Beuken! Hier zullen berichten en foto's op geplaatst worden over de Beukengroep, waar we mee bezig zijn, wat we gemaakt hebben en als er hulp nodig is voor een activiteit of uitstapje. Dus kijk af en toe graag even rond. Veel plezier!

 

De Beuken en Kim